Avşa Adası Gezilecek Yerler

 Avşa Adası, Marmara Bölgesi’nde bulunan en güzel tatil yerlerinden bir tanesi olmaktadır. Avşa Adası’nı bu kadar değerli kılan şey ise adada gezilecek yerlerin çok çok fazla olması, adaya basit ulaşım ve ucuz konaklama seçenekleri oluyor. Avşa Adası’nda gezilecek yerleri ve ada da en güzel fotoğraflar çekebileceğiniz yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.


  • Avşa Adası Gezilecek yerleri
  • Avşa Adası Koyları
  • Avşa Adası Sahili
  • Avşa Adası Mavi Koy
  • Avşa Adası Şarap Fabrikaları
  • Avşa Adası Yiğitler Köyü
  • Avşa Adası Manastırı
  • Avşa Adası Eğlence Kulüpleri

Avşa Adası Çevresinde Gezilecek yerler

Avşa Adası’nda gezilecek yerler denilince akıllara derhal yukarıda yer edinen sıralama gelmektedir. Avşa Adası’nda bu yerleri ne olursa olsun gezmenizi öneririz. Özellikle Avşa Adası koyları adaya tatile gelen bir çok birey tarafınca beğenilmektedir.

1) Avşa Adası Gezilecek En Önemli yerleri Olan Koyları

Avşa Adası’nda bir çok koy bulunmaktadır. Bu koylar Avşa Adası’nın çevresinde olmaktadır. şu sebeple bu koylara ulaşım için ya araba ile gitmeniz gerekiyor ya da dolmuşlar ile gitmeniz gerekmektedir. Avşa Adası’nda içinde ulaşım için ulaşım sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Veya koylara Avşa Adası Taksi Durağı’ndan bir taksi kiralayarak gidebilirsiniz.

Avşa Adası Altınkum Koyu Plajı

Avşa Adası Altınkum Koyu Plajı, Avşa Adası’na gelen tatilciler tarafından en çok tercih edilen koylar arasında yer almaktadır. Koya ulaşımın rahat olması, koyda beachlerin yer alması sayesinde koy bir çok ferdin tercihleri arasında yer alıyor. Avşa Adası Yiğitler Köyü’nde bulunan bu koya gitmenizi ne olursa olsun öneririz.

Avşa Adası Çınar Koyu Plajı

Avşa Adası Çınar Koyu Plajı, denizinin berrak olması, temiz olması ve ulaşımının da çok rahat olması sebebiyle tercih edilen bir başka koy olmaktadır. Avşa Adası Çınar Koyu‘na Avşa Adası merkezinden kalkan dolmuşlar ile yada  Avşa Adası Taksi Durağı’ndan taksi kiralayarak kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca Çınar Koyu’nda bulunan restoranlarda da karnınızı doyurabilirsiniz.

Avşa Adası Kumtur Koyu Plajı

Avşa Adası Kumtur Koyu Plajı, Avşa Adası’nın tam güney kısmında bulunmaktadır. Avşa Adası Çınar ve Altınkum Koyu plajlarına göre daha az çoğunlukla dolmuş kalkmaktadır. Avşa Adası Kumtur Koyu Plajı’nda bulunan deniz feneri ile eşsiz günbatımı fotoğrafları çekinerek adadan hatıra bırakabilirsiniz.

Avşa Adası Karadut Koyu Plajı

Avşa Adası Karadut Koyu Plajı, Avşa Adası’nda gezilecek yerler arasında yer edinen başka koydur. Avşa Adası Karadut Koyu Plajı, Avşa Adası Yiğitler Köyü’nde bulunmaktadır ve tatilcilerin tercih etmiş olduğu bir başka koydur. Avşa Adası Karadut Koyu Plajı‘na Avşa Adası Yiğitler Köyü’ne kalkan dolmuşlar ile rahatlıkla gidebilirsiniz.

Avşa Adası Tavşanlı Koyu Plajı

Avşa Adası Tavşanlı Koyu Plajı, Avşa Adası Altınkum Koyu Plajı’nın derhal ardında yer almıştır. Ufak bir sahili ve temiz denizi ile tatilcilerin tercih ettiği başka bir koy oluyor. Eğer Tavşanlı Koyu Plajı’nda yer bulmak isterseniz erken saatlerde koya gitmenizi öneririz.

Avşa Adası Kadınlar Koyu Plajı

Avşa Adası kadınlar Koyu Plajı, Avşa Adası’nda yalnız kadınların girebileceği, Avşa Adası tutucu ve islami otellerde kalan kişilerin tercih etmiş olduğu bir başka koydur. Avşa Adası hanımlar Koyu Plajı’na, Avşa Adası Yiğitler Köyü’ne kalkan dolmuşlar ile kolayca gidebilirsiniz.

Avşa Adası Gezilecek bölgeleri Olan Koyların Denizi Temiz Mi?

Avşa Adası, Marmara Denizi’nin en temiz denizine sahip. Tüm çevresi kumsal ile kaplı ve bu sayede adanın istediğiniz yerinde denize girebiliyorsunuz. Avşa Adası gezilecek bölgeleri listesinde yer edinen Avşa Adası koyları ise ada da ki en temiz ve güzel denize haizdir.

Avşa Adası koylarında bir yerleşim bulunmaması, iskele bulunmaması gibi sebeplerden dolayı koylarda deniz kirlenmemiştir. Bu koylarda tertemiz ve berrak denize girerek tatilin tadını çıkartabilirsiniz.

2) Avşa Adası Sahili

Avşa Adası günbatımını en güzel izleyebileceğiniz yer Avşa Adası sahilidir. Avşa Adası sahilinde zaman geçirerek Avşa Adası’nın eşsiz günbatımı manzaralarına şahit olabilirsiniz. Ayrıca Avşa Adası restoranlarında karnınızı doyurabilirsiniz. Bir çok Avşa Adası restorantı, ada sahilinde yer verilmiştir. Günbatımını izleyerek yemeğinizi de yemek için harika bir fırsat olabilir.

3) Avşa Adası Mavi Koy

Avşa Adası Mavi Koyu tatilcilerin tercih ettiği bir başka koydur. Avşa Adası’nda iskeleden indiğinizde sol tarafta kalan bu koya giderek sessiz sakin ve güzel denizine girerek tatil yapabilirsiniz. Avşa Adası Mavi Koy’a daha yakın olmak isterseniz Mavi Koy otellerinde kalmayı tercih edebilirsiniz.

Avşa Adası Mavi Koyu, Avşa Adası’nda benzeri olmayan kılan özelliği harika bir denizinin olmasıdır. Ayrıca Avşa Adası Mavi Koy’un da harika manzaralara da şahit olabilirsiniz.

4) Avşa Adası Şarap Fabrikaları

Tamamen Avşa Adası’nda üretilen ve adanın sembolü haline gelmiş olan Avşa Adası şarapları üretim yeri Avşa Adası şarap fabrikalarını görmenizi öneririz. Avşa Adası’nda toplanan üzümler ile yapılarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılan bu şarapların üretim yerlerini görüp şaşırabilirsiniz.

Avşa Adası şarap fabrikaları çalışma saatlerinde, Avşa Adası’na gelen tatilcilere bir kılavuz eşliğinde tanıtımlarını yapmaktadır. Eğer şaraplar hakkında sorularınız var ise Avşa Adası şarapları ve fabrikaları bailıklı yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

5) Avşa Adası Yiğitler Köyü

Avşa Adası Yiğitler Köyü’nde bulunan koylar ve plajlar yardımıyla Yiğitler Köyü’ne bir çok tatilci gitmektedir. Ek olarak Avşa Adası’nda islami otellerin bir çoğunun yer aldığı yer Yiğitler Köyü olmaktadır.

Avşa Adası koylarının bir çoğunun bulunduğu Avşa Adası Yiğitler Köyü’nde çok güzel manzaralar görüp istediğiniz koya rahatlıkla gidebilirsiniz. Avşa Adası Yiğitler Köyü’ne ulaşım ise oldukca basit olmaktadır.

6) Avşa Adası Manastırı

Avşa Adası’nın tarihinde ada da rumlar yaşamaktaydı. Rumların dini yapıları olan manastırlarda Avşa Adası’nda bir tarihi eser olarak kalmıştır.

Avşa Adası Manastırı’na giriş yasaktır. Giriş yasak olduğu için içine girerek incelemeler yapılmamaktadır. Avşa Adası Manastır Koyu’nda denize girebilirsiniz. Avşa Adası’ndan 1-1,5 km uzaklıkta olan Manastır Koyu’nda sessiz, sakin kafa dinleyerek denize girebileceğiniz mükemmel bir plaj bulunmaktadır.

7) Avşa Adası Eğlence Kulüpleri

Avşa Adası’nda gece hayatı, bulundurmuş olduğu barlar ve kulüpler sayesinde olabildiğince zevkli ve eğlenceli geçmektedir. Müzik ve dansın bir araya gelmiş olduğu bu eğlence yerlerinde tatilinize daha fazla renk katarak eğlenebilirsiniz. Avşa Adası’nda barlar, Avşa sahilinde bulunurken, Türkiye’de adını duyurmuş olan Tanz, Liatris ve Arena gece kulüpleri merkezden 10 dakika kadar adım atma mesafesinde bulunuyor.

Avşa Adası'nda gezilecek tüm yerleri görüntülemek istiyorsanız, https://pansiyonavsa.com/gezilecek-yerler/ adresinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar