Avşa Adası'na Nasıl Gidilir? Ulaşım Seçenekleri

 Avşa Adası’na ulaşım İstanbul Yenikapı, Bostancı, Silivri’den kalkan otomobiliz seyahat İDO, Tekirdağ Akport Limanı’ndan kalkan arabalı vapurlar ve Erdek iskelesinden kalkan Gestaş, Marmara Roro ve Adalar 1 arabalı vapurlarla sağlanır. İstanbul ve Tekirdağ’dan 4 saat, Erdek’ten ise averaj 2 saatte Avşa Adası’na ulaşım sağlanır. Yaz kış Erdek ve Tekirdağ’dan arabalı feribot seferleri vardır. İDO ise İstanbul Yenikapı, Bostancı ve Silivri’den bahar ve yaz aylarında tarifeli seferler düzenlemektedir. Çsafha İller İzmir, Çanakkale, Bursa, İzmit ve Ankara’dan Avşa’ya ulaşım mevzularını makalemizde yani söyledik. Şimdiden Avşa’da iyi tatiller dileriz.



İSTANBUL’DAN AVŞA ADASI’NA ULAŞIM

Türkiye’nin her yerinden Avşa Adası’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Avşa Adası’na gitmek için Avşa Adası İdo seferlerini yada Avşa Tekirdağ seferlerini kullanmanız önerimiz olacaktır.

İZMİR’DEN AVŞA ADASI’NA ULAŞIM

Metropol kentlerimizden İzmir’den de Avşa Adasına yaz boyunca ziyaretçi akını mevcuttur..İzmir Erdek arası mesafe ortalama olarak 294 km’dir. İzmir Bandırma arası ise 280 km’dir. Bandırmaya geldikten sonra şehir merkezine kadar inmeden Erdek yoluna dönerek 18 km olan ve yaklaşık 20 dakika süren bir yolculuk sonucunda Erdek’e ulaşabilirsiniz. Erdek’ten kalkan arabalı feribotlar ile ortalama 3 saatte Avşa Adası’na ulaşırsınız. Seyahat esnasında diğer adaları da görme fırsatı bulur ve keyifli bir yolculuk geçirirsiniz.

BURSA’DAN AVŞA ADASI’NA NASIL GİDİLİR?

Bursa’dan Avşa Adasına 2 yolla gitmeniz mümkündür. Birincisi Balıkesir’in Erdek ilçesine gideceksiniz orada ki limandan günde 3 sefer yapılmaktadır. Orada ki feribot ile Avşa Adasına ulaşabilirsiniz. İkinci bir yol ise yine Erdek üzerinden BUDO’ya ait deniz otobüsleriyle Avşa Adası’na gidebilirsiniz.

TEKİRDAĞ’DAN AVŞA ADASI’NA NASIL GİDİLİR?

Tekirdağ’dan Avşa ya gelecekler için Özkaptan gemisi; Avşa adası ile Tekirdağ sefer tarifeleri ile her gün 11:30’da Avşa Adası’na, Avşa Adası’ndan her gün saat 15:30’da Tekirdağ’a gidebilirsiniz. Tekirdağ’dan Avşa adasına hergün 13:30’da ve 19:00’da, Avşa adasından Tekirdağ’a hergün saat 16:30 ve 01:00’da gidebilirsiniz. Ek olarak pazar 09:00’da sefer düzenlenmektedir.

BANDIRMA’DAN AVŞA ADASI’NA NASIL GİDİLİR?

Bandırma’dan Avşa Adası’na özel aracınız ile gitmeniz mümkündür. Aracınız ile öncelikle Erdek’e gitmeniz arkasından ise Avşa Adası’na arabalı gemileri kullanarak geçmeniz gerekmektedir. Bandırma Erdek arasındaki mesafe 21 km’dir. Bandırma’dan Erdek’e tahmini ortalama olarak varış süresi 32 dakikadır.

ERDEK’TEN AVŞA ADASI’NA ARABALI SEFERLER

Erdek’ten Avşa Adası’na araç ile gidebilirsiniz. Erdek Avşa Adası seferleri Gestaş ile yapılmaktadır. Arabalı vapur olduğu için hem araç hem yaya yolcu almaktadır. Erdek’ten Avşa Adası’na tahmini varış süre 2 saattir. Ek olarak Erdek Narlı’dan da Avşa’ya arabalı vapur ile seyahat yapabilirsiniz.

İZMİT’TEN AVŞA ADASI’NA VAPUR SAATLERİ

Avşa Adası’na her sabah saat 09:00-10:00 saatleri içinde Yenikapı ve Bostancı İDO seferleri vardır. Tekirdağ iskelesinden sürekli Silivri iskelesinden de dönemsel olarak bu adaya gelebilirsiniz. Ek olarak Erdek Adası’ndan buraya buraya gene karşılıklı seferler düzenlenmektedir.

ANKARA’DAN AVŞA ADASI’NA araba İLE GİTMEK

Eskişehir, Bilecik, Bursa üzerinden, Erdek’ e vardıktan sonra 2 saatlik bir feribot yolculuğu ile Avşa Adası’ a ulaşabilirsiniz.

Avşa Adası, Ankara arası yaklaşık 9 saat sürmektedir.

ÇANAKKALE’DEN AVŞA ADASI’NA YOL TARİFİ

Çanakkale’den öncesinde Erdek’e otobüs yada kendi özel aracınız ile gittikten sonrasında Erdek’ten Avşa Adası’na Arabalı vapur ile geçiş yapabilirsiniz.

BALIKESİR MERKEZ’DEN AVŞA ADASI’NA GİTMEK

Balıkesir ile Bandırma arası seyahat mesafesi 100 Km olup 2 saat sürmektedir.Balıkesir’den Bandırmaya yolculuk yapıp daha sonra Bandırma Erdek arası karayolu mesafesi 20 Km olup en çok oda 30 dakika sürmektedir.Erdek’ten arabalı vapur ile özel aracınız ile Avşa Adası’na kolaylıkla gidebilirsiniz.

Yorumlar