Avşa Adası Otelleri ve Fiyatları

Avşa Adası Balıkesir'in Marmara Adalar Belediyesi'ne bağlı Marmara Denizi'nin Güneybatısında bir tatil köyüdür. Marmara ilçe merkezine uzaklığı 11 kilometre, Balıkesir il merkezine 155 kilometredir. Avşa Adası; merkezde(Türkeli Köyü) ve Yiğitler(Araplar Köyü) olarak 2 ayrı yerleşim biriminden ibarettir.



Avşa Adası'nda Kalınacak bölgeler

Avşa dört tarafı koylarla çevrili bir adadır. Merkezde ki Avşa ve Deniz Mahallesi ile beraber Yiğitler Mahallesi olmak üzere toplam 3 mahalleden oluşmaktadır. Deniz Mahallesi; iskeleden sol taraf olarak kalan bölgedir. Yiğitler Köyü büyülübağ Şarap Fabrikası'na kadar olan sınırdır. Avşa Mahallesi iskelenin sağ tarafındaki bölgeyi kapsar. Adanın kuzeyinde Mavikoy ve Çiftlik Mevkii'de kendi başına bir yerleşim birimi oluşturmuştur. Güneybatısında ise Manastır ve Beyazsaray mevkii yer verilmiştir. Yiğitler Köyü; merkeze 5 dakika mesafede olup adanın doğu kesimindedir. Avşa Adası'nın kıyı şeridi 27,5 km, yüz ölçümü 36 km, uzunluğu 9 km, eni 4 km'dir. 2020 verilerine bakılırsa güncel nüfusu 3713'tür. Avşa Adası'nın deniz suyu sıcaklığı yazları 18-20 derece arasındadır.

Avşa'ya ulaşım Tekirdağ, İstanbul ve Erdek'ten düzenli meydana getirilen feribot seferleri ile sağlanır. Avşa'ya feribot ile İstanbul'dan 3 saat, Tekirdağ'dan 4 saat ve Erdek'ten averaj 2 saatte ulaşım sağlanır. Avşa Adası İstanbul'a en yakın tatil beldesidir. Avşa'da 1 sıhhat ocağı yer almakta olup acil sıhhat durumlarında 30 dakikada deniz ambulansı ile Erdek'e gidilebilmektedir. Adada 2 tane eczane bulunmaktadır. Bölgenin güvenliği Jandarma Komutanlığı tarafından karşılanmaktadır. Avşa Adası'nda su ihtiyacı Türkiye'de bir ilk olan deniz suyu arıtma tesisi ile karşılanmaktadır. Kapasitesi 2021 senesinde arttırılan tesis yardımıyla adada su sıkıntısı sezonun en yüksek döneminde bile yaşanmamaktadır. Avşa'da banka olarak PTT ile online işlem sağlamaktadır.Posta ve kargo işlemleri de PTT aracılığı ile yapılmaktadır. Ada merkezindeki banka ATM'leri de bankamatik gereksinimlarını karşılamaktadır. 2 farklı türbede adanın zamanı dokusunda varlığını korumaktadır. Avşa'da pazar salı günleri kurulmaktadır. Yiğitler'de ise pazartesi günleri daha azca sayıda tezgah ile meyve,sebze,temel besin maddeleri ve sosyete pazarı ile giyim ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ada genelindeki manavlar ve kapalı çarşıdaki iş bölgeleri de yaz kış açık olarak hizmet vermektedir. Avşa'ya arabası ile gelmek isteyenler için otopark sorunu bayram dönemi hariç olmamaktadır.

Avşa Tatilinde Neler Yapılır?

Avşa genelinde yapılabilecek aktiviteler içinde deniz ski, deniz bisikleti, kano, muz kiralama, at binme, iskelede balık tutma, tekne turları, elektrikli bisiklet kiralama akla ilk gelenler arasındadır. Avşa içinde bir adet rent a car firması hizmet vermektedir. Avşa'dan sevdiklerinize dönerken alınabilecek hediye tavsiyelerimiz; şarap, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, zeytin, kelle peyniri, teneke peyniri, isim yazılı hediyeliklerdir. Avşa'da bir adet lünapark yaz aylarında Deniz Mahallesi'nde açıktır.

Avşa zamanı

Avşa ismi Bizans döneminden kalma Afissia-Afousia-Aosia isimlerinden gelmektedir. Pangia'da adanın Rumlar döneminde kullanılmış ilk ismidir. Günümüzde Türkçeleştirilerek Avşa adı kullanılmaktadır. Yakın zamana kadar adı Türkeli Köyü olarak resmi kayıtlarda geçmiştir. Danın güneybatısında Manastır mevkiinde Rumlar döneminden manastır kalıntısı vardır. Burada deniz içinden bir mağara da yer verilmiştir. Avsa-adasi-yoresel-tatlar

Avşa Adası Ekonomik Kaynakları

Ada yerlisinin ilk geçim kaynaklarından ada karası üzümlerinden şarapçılıktır. Şarapları ünlü adada 2 tane büyük (Bortaçina, esrarengizbağ), 2 adet butik(Kardeşler, Adalı) şarap fabrikası vardır. Ayrıca adanın zeytinlerinden üretilen zeytinyağı da meşhurdur. Zaman içinde gezim alanında kendini geliştiren adada pansiyonculuk ana geçim kaynağı olmuştur.Avsa-adasi-sahili

Avşa Adası Tatili

Pırıl pırıl denizi ile kendine fanatik bırakan Avşa Adası'nın 3 kilometre uzunluğundaki dev merkez plajı ve hala tarih kokan meşhur koyları en güzel denize girilecek yerleridir. Yosun insan boyuna kadar yoktur. Denizinde taş çakıl yoktur. Denizi kumdur. Kumsalındaki kumu çok incedir. Ayağa yapışmaz ve çakıl batmaz.

Avşa Adası Gezilecek yerler

Yiğitler, Altınkum, Karadut, Çınar, Kumtur, Manastır, hanımları Plajını geldiğinizde kesinlikle gezip görmelisiniz. Ada'ya kendi arabanız ile gelmediyseniz bu koyları merkezden kalkan minibüsler ile gezebilirsiniz. Avşa'da 30'a yakın plaj gezip görülecek yerler arasındadır. Ada genelinde şezlong ve şemsiye kiralama işlemlerini özel plajlar hariç belediye görevlileri yapmaktadır. Minibüs seferlerinin güzergahları şu şekildedir. Yiğitler Minibüsü; Yiğitler, Yurdakul, Altınkum, Tavşanlı, Karadut plajlarına, Çınar Minibüsü; Kumbaşı, Beyazsaray, Manastır, Çınar ve Kumtur Koylarına, Mavikoy minibüsü; Değirmenardı, Özkan Sitesi, Mavi koy ve Çiftlik mevkii'ne yaz kış sefer düzenlemektedir. Avşa'da Kordonda satılan Titiz Midye'den, Meydan Kumru'dan, Ortaköy Waffle ve Kumpir'den, Karadeniz Pide'den, Şıkır Şıkır Kokotek Kokoreç'ten yemeden, kağıt helvada Roma Dondurma'nın keyfina bakmadan sahilde kum üzerinde kurulu masalarda balık hazzı yapmadan dönmeyin.Avşa gece yaşamı

Avşa Adası Gece Hayatı

Gece hayatı ile ülke çapında ün yapmış olan Avşa Adası'nda 3 tane gece kulübü, 2 adet canlı müzik cafe-bar, 2 adet türkü bar ve 4 adet club bar eğlenceli yaz akşamlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Popüler gece kulüpleri Tanz, Liatris ve Arena discolar mevkiinde, öteki eğlence merkezleri ise barlar sokağındadır. Popüler Barları; Gıybet, Martı, Squadron, Cadde, Yaren Türkü Evi, Tanz Beach Restaurant'tır. Disco Arena ve Club Liatris tarafınca yaz süresince düzenlenen konser etkinlikleri ile sevilen DJ'ler ve sanatçılar hayranları ile buluşmaktadır. Barlar sokağında gece saat 2, discolar mevkiinde ise eğlence gece 4'e kadar sürmektedir. Gene geçtiğimiz yıl hizmete başlamış olan Beach of Mama ve Aspara Manastır; Adanın cenup batı sahilindeki Manastır Koyu'nda gece bar olarak hizmet vermektedir. Eğlence kulüplerinden ayrıldığınızda hiç bitmeyen enerjisi ile yaşamın devam etmiş olduğu merkezdeki lokantalara gidebilir sabahın ilk ışıklarında güneşin doğuşuna şahitlik edebilirsiniz.

Avşa Adası'na Nasıl Gidilir?

Avşa Adası’na İstanbul Yenikapı, Bostancı ve Avcılar’dan İDO deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakika uzaklıktadır. Yaz sezonunda İstanbul’dan her gün deniz otobüsü seferleri yapılmakta olup, hafta sonları ek seferler yapılmaktadır. Güz ve İlkbahar dönemimde ise İDO seferleri bir tek hafta sonu gerçekleşmektedir. İDO Avşa Seferleri sayfamızdan güncel sefer saatlerine ulaşabilirsiniz. Temmuz ayından itibaren İDO’nun Avcılar seferleri Avşa’ya başlamaktadır. İDO bilet fiyatları 2021 senesinde 141 TL’ye kadar yükselmektedir.
Avşa Adasına nasıl gidilir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ilgili sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Avşa Adası Konaklama Fiyatları

Avşaadası; merkezine yayılmış denize sıfır uygun fiyatlı apart-pansiyonları, mütevazi Avşa adası otelleri, müstakil apart evleri ile ekonomik ve eğlenceli konaklama imkanı sunmaktadır. Apart-pansiyonlar mutfaklıdır. Yemeklerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı dahil oteller merkezde denize yakın veya denize sıfır butik oteller olup yarım pansiyon otellerin büyük çoğunluğu Ada'ya 5 dk mesafedeki Yiğitler Köyü'ndendir. Yiğitler'deki oteller bununla birlikte havuzlu olup daha çok çocuklu ya da muhafazakar görüşe sahip ailelerce tercih edilmektedir. Merkezdeki özellikle barlar sokağına yakın pansiyonlar ise gençler tarafınca ilgi görmektedir. Tatilde lüksü arayanlar için dipnot Avşa Adası'nda 4-5 yıldızlı, her şey dahil ve tam pansiyon otel yoktur. Avşa Adası'nda konaklama fiyatları; Haziran ve Eylül aylarında %50 indirimlidir. 2022 yazında pansiyonlarda konaklama fiyatları kişi başı 90 TL'den başlamaktadır.Avşa adası otelleri

Avşa Adası Otel Fiyatları 2022

2022 yaz sezonunda Avşa Adası otel fiyatları konuma göre değişiklik göstermektedir. Haziran ve eylül aylarında fiyatlar fert başı 90 TL'den başlamaktadır. Bu fiyata bir tek konaklama dahil olup kahvaltı dahil otel fiyatları 120 TL, yarım barıncak oteller ise en uygun 150 TL'den başlamış olan fiyatlarla sunulmaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında ise otellerde konaklama 150 TL, kahvaltı dahil konaklama 200 TL,  sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil yarım pansiyon otel hizmeti ise 250 TL'den başlamaktadır.  Yaz aylarına denk gelen 15 Temmuz Demokrasi Bayramı, Kurban bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için minimum 15-20 günden erken rezervasyon yapmış oldurmanız önerilmektedir. Denize sıfır oteller içinse yaz boyunca erken davranmanız faydanıza olacaktır. Avşa'da yüksek sürem 45-50 gün olup ağustosun 20'sinden sonra fiyatlar düşmektedir. Mayıs ayı ortalarında başlayan dinlence sezonu eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir. Diğer aylarda ise kafa dinleme fakatçlı havaların güzel olması ile birlikte azca sayıda otel yaz kış hizmet vermektedir.

Avşa Adası Otelleri Fiyatları 2022

Popüler Avşa otellerinin haziran ayı için geçerli sezon açılış fiyatları aşağıdaki gibidir.

  • Afissia Garden Hotel : 250 TL (Yarım P.)
  • Bahar Aqua Resort : 200 TL (Yarım P.)
  • nehir Deluxe Otel : 150 TL (Kahvaltı Dahil)
  • Şeref Motel : Fiyat Sorunuz
  • Zeus Otel : Fiyat Sorunuz(Yarım P.)
  • Cane Motel : 90 TL (Konaklama)
  • Uludağ Apart Otel : 100 TL (Konaklama)
  • Yüksel Motel : Fiyat Sorunuz
  • Konak Hotel : 100 TL (Kahvaltı D. Promosyon Oda)
  • Temel Motel : 70 TL
  • Şeref Apart Otel : 100 TL
  • Efe Suit Otel : 100 TL
  • Özcan Ürün Apart Otel : 90 TL
  • Truva Apart Otel : 90TL
  • Ertol Apart Otel : Fiyat Sorunuz

Avşa Adası Otel Rezervasyonları

sürem boyunca %100 doluluk oranları ile ülke gündemine oturan Avşa Adası'nda özellikle bayram tatillerinde 1 ay öncesinden, sezonda ise en geç 15 gün önceden rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz. Konaklayacağınız otele rezervasyon yaptırarak gelmenizi öneriyoruz. Çünkü temizliğine ve hizmet kalitesine güvenen apart, barıncak ve otel işletmecileri sitemiz üzerinden tanıtımlarını yapmakta olup alan kişi akışını bu şekilde sağlamaktadır. Adaya geldiğinizde kapı kapı gezerek kalacağınız yeri bulmak hem zahmetlidir hemde temiz boş pansiyon yada otel bulmak risklidir. Avşa adası sahili manzara

Avşa Adası Hava Durumu

Avşa adasına gitmeye karar verdiğinizde, önceden hava durumunu kesinlikle öğrenin. Özellikle deniz otobüsü ile adaya gelecekler için, havanın rüzgarlı ve yağışlı olduğu durumlarda seferler iptal olmaktadır. Bundan dolayı Avşa Adası Hava Durumu 7 Günlük Güncel Haftalık durumuna bakarak, tatil planları yapmanızda fayda var. Avşa adasının sezonu nisan ayı ile başlayıp, eylül sonuna kadar devam eder. Okulların açılmasıyla beraber, Avşa’daki kalabalıkta ciddi oranda azalır. İstanbul’la paralel bir hava durumu izleyen Avşa adası, kışları sert yazları ise sıcak havanın tesiri altındadır.
Nisan ayıyla beraber bahar havasının yaşanmaya başladığı ada, giderek ısınarak, Temmuz ayında yüksek sıcaklıklara ulaşır. Mayıs ayından Ağustos ayına kadar yağmur çok nadir olarak görülür. Sıcaktan hoşlanmayanlar için adanın nisan ve eylül ayları idealdir, aynı zamanda bu aylarda kalabalık olmayan ada da, sakin ve rahat bir dinlence yapılabilir.

Avşa Adası'na İlk kez Geleceklere Önemli uyarı!

Dikkat Avşa iskelesine indiğinizde çoğunlukla arkalarda bakımsız ve temiz olmayan apartları pazarlamaya çalışan kişilere(komisyonculara) itimat etmeyiniz. Avşa bir ada olduğundan minimum 15 gün öncesinden "Avşa Adası dinlence Rehberi" sayfamızdaki tesislerden biri ile iletişim kurup erken rezervasyonunuzu yapmış oldurmanızı öneririz. Şimdiden Avşa Adası'nda iyi tatiller diliyoruz...

Yorumlar